Tradicionalno i ove godine JKP „ Vilenica Čistoća“ d.o.o. u mjesecu aprilu/travnju započinje proljetno pospremanje. JKP „Vilenica – Čistoća“ d.o.o. Novi Travnik  je pokrenulo aktivnosti za realizaciju akcije u okviru projekta „April – mjesec čistoće“ za 2021.godinu, s ciljem očuvanja okoliša i unapređenju zaštite životne sredine. Akcija „April – mjesec čistoće“ u 2021.godini sprovodi se kroz niz akcija na uređenju okoliša u urbanim i ruralnim naseljima općine Novi Travnik.

April mjesec čistoće 2021 se provodi u skladu s pravilima i smjernicama Civilne zaštite. S obzirom na to da je proglašena pandemija izazvana corona virusom u periodu kada naše poduzeće provodi akciju “April – mjesec čistoće”, operativni plan je izmijenjen i prilagođen uvjetima i smjernicama. Aktivnosti koje se provode uglavnom su usmjerene na dezinfekciju javnih površina i objekata. Većina zahvata će biti realizirana koristeći  strojeve i bez okupljanja radnika i volontera kako je to bila praksa u prošlom vremenu.

JKP „Vilenica – Čistoća“ d.o.o. Novi Travnik svojim opisom posla svakodnevno obavlja aktivnosti na održavanju higijene u urbanom dijelu grada, ali i odvozu komunalnog otpada iz prigradskih naselja. Što se tiče  planiranih dnevnih aktivnosti po MZ, JKP „Vilenica-Čistoća“ d.o.o.  će biti na raspolaganju specijalni  kamion za odvoz otpada/ grajfer. Pored navedenih aktivnosti JKP “Vilenica-Čistoća” d.o.o. će provesti prikupljanje kabastog otpada na području općine Novi Travnik .