JKP “Vilenica-Čistoća“ d.o.o. Novi Travnik  zauzela 1. mjesto po količini prikupljenog stakla  u SBK za period 2019. godina. Kako smo  o svom otpadu na vrijeme razmišljali, tako smo i  postigli rezultate.

Ovo je dokaz da se u JKP „ Vilenica -Čistoća“ d.o.o. dobro radi. Razdvajamo pojedine vrste otpada već 4 godine.

Kod iskazane realizacije  korisnog otpada  u 2019. godini reciklirano je cca 140 tona, od čega presani karton čini 24% realizacije, staklo 74%, a ostali korisni otpad 2%. Struktura realizacije po vrstama korisnog otpada je sljedeća: karton presani cca 34 tone, otpadni najlon  cca 2 tone, otpadna pet ambalaža 1,5 tona, staklo 103 tone, samim tim prikupljene količine korisnog otpada smanjile su količine deponiranog otpada koji se odlaže na Regionalnu deponiju Moščanica u Zenici. Tako da je poduzeće napravilo uštede tj. smanjilo  troškove deponiranja otpada kao i troškove transporta kojima je izloženo svakodnevno.

Obzirom da ova djelatnost ima opće društveni značaj, daljnjim opremanjem i razvojem iste, u narednom periodu očekuju se i bolji rezultati. Poduzeće će u narednom razdoblju nastojati maksimalno unaprijediti sustav odvojenog prikupljanja otpada. Zbrinjavanje otpada je jedan od bitnih problema vezanih uz brigu za okoliš.

JKP „Vilenica-Čistoća“ d.o.o. se zahvaljuje svim poslovnim partnerima, suradnicima i građanima  na ukazanom povjerenju i suradnji tijekom prethodne godine, te očekujemo i daljnju suradnju u 2020. godini. Najveća zahvala i potvrda našeg kvalitetnog rada je Vaše kontinuirano povjerenje i ovaj zajednički projekt koji provodimo.

Vaša JKP „Vilenica-Čistoća“ d.o.o Novi Travnik